سرطان استخوان
سرطان استخوان
سرطان استخوان ,سرطان استخوان چیست,سرطان استخوان لگن,سرطان استخوان ستون فقرات,سرطان استخوان پا,سرطان استخوان فک,سرطان استخوان درمان قطعی دارد
توضیحاتی در مورد سرطان استخوان
دگرگونی و تغییر ژنتیکی سلولها سبب تکثیر غیر قابل کنترل سلولها و بروز سرطان در اندامهای بدن یا استخوانها میشود. سرطان استخوان میتواند به هر یک از استخوانهای بدن آسیب برساند. سرطان استخوان یا تومور استخوانی ممکن است یک تومور استخوان اولیه باشد، یعنی از ابتدا در استخوان ایجاد شود یا متاستاز استخوان باشد، یعنی سرطان از بخش دیگری در بدن به استخوان شیوع یابد. معمولا متاستاز استخوان در اثر سرطان پروستات، تیروئید، پستان، ریه و کلیه ایجاد میشود.در این مطلب از سایت جسارت در مورد سرطان استخوان صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.
شرایط خطرناک سرطان استخوان
شرایط خطرناک و موثر برای ابتلا به سرطان استخوان چیست؟ در اغلب موارد، مشخص نیست که چرا یک فرد سرطان استخوان می گیرد. اگر شما: • در معرض تابش پرتودرمانی بودهاید. • وضعیتی که به عنوان بیماری پاجست استخوان شناخته میشود – با این حال، تنها تعداد بسیار کمی از افراد مبتلا به بیماری پاجست، در واقع سرطان استخوان در بدنشان گسترده میشود. • یک وضعیت ژنتیکی نادر به نام سندرم لی-فریمنی وجود دارد – که مبتلایان به این بیماری یک نسخه معیوب از یک ژن دارند، که معمولا به توقف رشد سلولهای سرطانی کمک میکند. در صورت وجود این علائم در معرض خطر ابتلا به آن هستید؛
سرطان استخوان و درد
درد متداولترین عارضهای است که استخوان سرطانی را درگیر میکند. در ابتدا ممکن است درد دائمی نباشد و شبها شدیدتر شود، ولی با گذشت زمان دائمی میشود. همچنین با فشار روی استخوان سرطانی، درد شدیدتر میشود مثلا در سرطان استخوان در ناحیه پا، هنگام راه رفتن درد بیشتری احساس میشود. با پیشرفت سرطان استخوان در ناحیه پا، درد به صورت دائمی احساس میشود، با فعالیت شدیدتر شده و ممکن است فرد دچار لنگی شود. درد میتواند در تومور یا در مفاصل اطراف آن احساس شود. اگر سرطان استخوان در ناحیه درشت نی (استخوان بزرگ بین زانو و مچ پا) باشد، معمولا در ساق پا، زانو و مچ پا درد احساس میشود.
علت اصلی سرطان استخوان
سرطان زمانی اتفاق میافتد که سلولها در یک منطقه خاص بدن توقف و تکثیر میشوند و به سرعت زیاد میشوند، این یک توده بافتی است که به عنوان تومور شناخته میشود. دلیل دقیقی که این اتفاق بخاطر آن میافتد اغلب شناخته شده نیست، اما موارد خاص میتوانند شانس خود را برای توسعه شرایط افزایش دهند، از جمله: • درمان رادیوتراپی در گذشته • دیگر شرایط بیماریهای استخوانی، مانند بیماری پاجست استخوان • شرایط ژنتیکی نادر، مانند سندرم • سابقه برخی شرایط دیگر، از جمله رتینوبلاستوما و فتق ناف
سرطان استخوان و تورم
با پیشرفت سرطان استخوان علاوه بر درد، تورم نیز مشاهده میشود. بسته به محل قرارگیری تومور، ممکن است توده یا حجمی قابل لمس باشد. برای مثال سرطان استخوان در پا میتواند به صورت توده در ساق پا احساس شود. این توده بسته به نوع و محل قرارگیری تومور و تاثیر منفی که روی ارگانهای مجاور میگذارد میتواند دردناک یا بدون درد باشد. برای مثال یک تومور در ناحیه درشت نی میتواند سبب فشار روی عصبها، تورم مفاصل مجاور و التهاب در بخش پایینی پا شود. بسته به نوع تومور، حجم رشد یافته سفت یا نرم، قابل جابجایی یا غیر قابل جابجایی است.
سرطان ثانویه در استخوان
سرطان ثانویه در استخوان، نتیجه سلولهای سرطانی است که از تومور اولیه در جایی دیگر از بدن استخراج میشوند. این نوع از سرطان استخوان نتیجه سلولهای سرطانی است که از یک تومور اولیه در جایی دیگر در بدن به استخوان منتقل و گسترش مییابد. گاهی اوقات تنها یک قسمت از استخوان تحت تاثیر قرار میگیرد، اما در برخی از افراد، سرطان به تعدادی از بخشها گسترش مییابد و تحت عنوان سرطان ثانویه استخوان شناخته میشوند. سرطان های ثانویه استخوان در بخشهای مختلف در بدن توسعه می یابند و همه ثانویه ها نشانهها یا مشکلات ایجاد نمیکنند.
سرطان و تغذیه درمانی
تنها راه کم هزینه و قطعی درمان سرطان در وحله اول حذف عوامل سرطان زا از زندگی شخص بیمار است, اما قدم دوم و مهمتر استفاده از جایگزین های مناسب و کاملا مطمئن است که مهمترین آنها در بحث تغذیه می باشد و هم اکنون بیماران بسیاری که از این روش استفاده نموده اند و با رعایت مسائل بهداشتی و تغذیه سالم موفق به بهبودی شده اند, البته تعدادی نیز بعلت نا پرهیز و بازگشت به روش های غلط زندگی مجدد دچار بیماری شده که با بازگشت مجدد به روشهای صحیح دوباره سلامتی خود را بازیافته اند . یک از این رژیم های غذایی که اثر بسیار خوبی در درمان بیماران سرطانی دارد استفاده از فرآورده های خام و گیاهی است که در یک رژیم 15 روزه توسط شخصی به نام خدادادادی در ایران ابداء شده و توسط ایشان به نام طب قرآنی نام گرفته و اثر شگفت انگیزی در درمان بیماری های بدخیم و لاعلاج داشته است .
سرطان استخوان و شکستگی
سرطان استخوان سبب تضعیف استخوان و افزایش احتمال شکستگی در استخوان میشود. کسانی که در اثر سرطان استخوان دچار شکستگی شدهاند، درد شدید و ناگهانی در یک پا که مدتها دچار درد بوده است را توصیف کردهاند.
تشخیص سرطان استخوان
جهت تشخیص سرطان استخوان، پزشک سؤالاتی در مورد تاریخچه پزشکی، خانوادگی و شخصی بیمار میکند و همچنین یک معاینه کامل از بیمار به عمل میآورد جراح ممکن است بیوپسی (نمونهبرداری) سوزنی یا بیوپسی برشی انجام دهد. هنگام بیوپسی سوزنی، جراح یک سوراخ کوچک در استخوان ایجاد کرده و یک نمونه از بافت تومور را با وسیلهای مثل یک سوزن برمیدارد. در بیوپسی برشی، جراح، تومور را بریده و نمونه ای از بافت را برمیدارد. پزشک متخصص آسیب شناسی، بافت را جهت تعیین سرطانی بودن آن مورد آزمایش قرار میدهد.
سرطان و عفونتهای باکتریایی یا ویروسی
عفونتهای باکتریایی و یا ویروسی: برخی سرطانها همچون سرطان گردن رحم به علت عفونتهای ویروسی (ویروس پاپیلومای انسانی) بروز میکنند. میزان خطر سرطان گردن رحم به سن اولین مقاربت و تعداد شریکهای جنسی وابستهاست.از دیگر ویروسها میتوان به ویروس ابشتین بار که در ایجاد شکل آفریقایی لنفوم بورکیت، لنفوم سلول بی در افراد با ایمنی سرکوب شده، لنفوم هوجکین و سرطان نازوفارنکس نقش دارد. ویروس هپاتیت بی و ویروس هپاتیت سی که در ایجاد سرطان کبد نقش دارند. از باکتریها نیز میتوان به هلیکوباکتر پیلوری اشاره کرد که با سرطان معده و لنفوم معده درارتباط است.
انواع سرطان استخوان
برخی از انواع اصلی سرطان استخوان عبارتند از: استئوسارکوم – شایعترین نوع است که بیشتر بر کودکان و نوجوانان زیر ۲۰ سال تأثیر میگذارد. ایوینگ سارکوم – که بیشترین تاثیر را در افراد بین ۱۰ تا ۲۰ سال دارد. کندروسارکوم – که بیشترین تاثیر را بر بزرگسالان بالای ۴۰ سال میگذارد. جوانان میتوانند تحت تأثیر قرار بگیرند، زیرا رشد سریعی که در دوران بلوغ رخ میدهد ممکن است تومورهای استخوانی را توسعه دهد. انواع فوق سرطان استخوان بر انواع مختلف سلول تاثیر می گذارد و درمان و چشم انداز بستگی به نوع سرطان استخوان شما دارد.
سرطان استخوان و تغذیه
با توجه به بیماری بدخیمی که این بیماران دارند و این که دوره های سنگین شیمی درمانی باعث کاهش محسوس اشتها و حالت تهوع و استفراغ می گردد، این بیماران مقدار زیادی از وزن و انرژی خود را از دست می دهند. در کنار آن انجام عمل های جراحی سنگین به همراه مصرف آنتی بیوتیک های قوی و طولانی مدت، به این مشکل تغذیه ای بیشتر دامن می زند. در نتیجه این بیماران و به خصوص خانواده ها، نگرانی شدید از لاغری مفرط داشته و در صدد رفع آن می باشند. توصیه می شود بیماران را تشویق به خوردن غذاهای سالم و طبیعی و راحت الهضم کرد و از خوردن مواد غذایی سنگین و پر چرب و یا انواع ترشیجات و ادویه ها بازداشت. همچنین بهتر است مقدار هر غذا در هر وعده کم شود، ولی تعداد وعده های غذایی را افزایش دهیم. نوشیدن هر گونه مایعات اعم از آب، چای، دوغ و نوشیدنی های بدون گاز دیگر توصیه می گردد.
تکثیر مهار نشده سلول ها
سرطان نامی است که به مجموعه بیماریهایی اطلاق میشود که از تکثیر مهار نشده سلولها پدید میآید. سلولهای سرطانی از سازوکارهای عادی تقسیم و رشد سلولها جدا میافتند. علت دقیق این پدیده نامشخص است ولی احتمال دارد عوامل ژنتیکی یا مواردی که موجب اختلال در فعالیت سلولها میشوند در هسته سلول اشکال وارد کنند. از جمله این موارد میتوان از مواد رادیواکتیو، مواد شیمیایی و سمی یا تابش بیش از حد اشعههایی مانند نور آفتاب نام برد. در یک جاندار سالم، همیشه بین میزان تقسیم سلول، مرگ طبیعی سلولی و تمایز، یک تعادل وجود دارد. محققان انگلیسی در تحقیقات خود متوجه شدند که عدم توازنهای غیر ژنتیکی پروتئین باعث رشد خارج از کنترل تومور میشود. سرطان شامل همه انواع تومورهای بدخیم میشود که در پزشکی آنها را بیشتر با نام نئوپلاسم میشناسند. وقتی که یکی از سلولهای بدن، در اثر عوامل مختلف، دچار رشد غیرطبیعی و باعث رشد غیرعادی سلولهای دیگر میشود، این فرایند در نهایت منجر به تولید تومور میشود که آن قسمت را از کار میاندازد و به قسمتهای دیگر نیز سرایت میکند. احتمال بروز سرطان در سنین مختلف وجود دارد ولی با افزایش سن احتمال ابتلا به سرطان زیادتر میشود. سرطان عامل 13 درصد مرگ انسانهاست.
علائم سرطان استخوان چیست
سرطان استخوان میتواند بر تمام استخوانها تاثیر بگذارد، اما اغلب موارد، در استخوان های بلند تر پاها یا دستها وجود دارد ؛علائم اصلی عبارتند از: درد مداوم استخوان که در طول زمان بدتر می شود و شب ها نیز ادامه دارد. تورم و قرمزی (التهاب) بیش از یک استخوان است که اگر استخوان آسیب دیده نزدیک یک مفصل باشد، میتواند حرکت را دشوار کند. توده قابل توجهی بیش از حجم استخوان. یک استخوان ضعیف که شکستگی در آن بسیار راحت تر از حالت طبیعی رخ میدهد. اگر شما یا فرزندتان در معرض درد مداوم، و خیلی شدید از استخوان هستید، به پزشک مراجعه کنید. در حالی که به احتمال زیاد برای اطمینان از داشتن سرطان استخوان، تحقیقات بیشتری لازم است.
نشانه های سرطان
خونریزی غیر طبیعی در هر نقطه از بدن. پیدایش هرگونه توده سفت سلولی در زیر پوست، مثلا در سینه یا نقاط دیگر. پیدایش زخمی که به آسانی بهبود نمییابد (بویژه در اطراف زبان ، دهان و لب ها). سوء هاضمه دائمی. تغییراتی در وضع خال ها یا زگیل از قبیل تغییر رنگ ، بزرگ شدن ، خارش ، دردناک شدن و یا خونریزی از آن ها که به مدت طولانی ادامه یابد. پیدایش آشفتگی در اعمال رودهها یا مثانه که با درمان های عادی بهبودی نیابد. سرفه ، گرفتگی صدا و یا مشکل شدن عمل بلع به مدت طولانی. * اگر هر یک از این علائم فوق بیش از دو هفته ادامه یابد، باید بیمار تحت بررسی تخصصی قرار گیرد. البته در بیشتر موارد این علائم حاکی از وجود سرطان نیستند.
تومور و سرطان استخوان
میتوان این تومور را به تومورهای ابتدایی که در بافتها و سلولهای مشتق شده از استخوان بوجود میآیند یا تومورهای ثانویه که به استخوان متاستاز میدهند دسته بندی نمود. تومورهای خوش خیم اولیه مانند : استئوما, استئوئید استئوما, استئوکندروما, استئوبلاستوما, انکندروما, ژیانت سل تومور استخوان, کیست آنوریسمال استخوان, و دیسپلازی فیبروی استخوان. تومورهای بدخیم اولیه مانند : استئوسارکوما, کندروسارکوما, Ewing’s sarcoma, فیبروسارکوما. تومورهای ثانویه مانند : متاستاز از سرطان سینه ، سرطان ریه و سرطان پروستات.
علائم سرطان استخوان ثانویه
درد استخوان – شایع ترین علامت سرطان ثانویه در استخوان، درد در ناحیه آسیب دیده است که ممکن است خفیف و ماندگار باشد ،که می تواند در طول روز و همچنین در شب اذیت کننده باشد. ممکن است تورم و حساسیت در منطقه وجود داشته باشد اگر این نوع درد را دارید و بیش از 1-2 هفته طول بکشد، پزشک را در اسرع وقت مطلع کنید. اگرچه می تواند در چندین استخوان مختلف در یک زمان رخ دهد،اما معمولا تنها یک یا دو ناحیه دردناک است. استخوانهای ضعیف – گاهی اوقات اگر یک استخوان توسط سرطان تضعیف شود، شکستگی (شکستگی) ایجاد می شود، حتی اگر تصادف یا سقوط نداشته باشید ،این به عنوان یک شکست پاتولوژیک شناخته شده است. سطح کلسیم افزایش یافته – هنگامی که استخوان ها تحت تاثیر سلول های سرطانی ثانویه قرار می گیرند، مقدار بالایی از کلسیم (ماده ای که به ساخت استخوان ها کمک می کند) ممکن است به خون منتقلشود. سطح بالایی از کلسیمِ در خون، hypercalcemia نامیده می شود. این می تواند علایم مانند خستگی، دل درد (تهوع)، یبوست، تشنگی و سردرگمی ایجاد کند.با این وجود، هیپرکلسمی اغلب با آزمایش خون قبل از تشخیص هر گونه علائم تشخیص داده می شود. فشار روی نخاع – اگر سرطان استخوان ثانویه بر روی استخوان ستون فقرات تأثیر بگذارد، می تواند فشار روی اعصاب نخاعی ایجاد کند.
مطالب مرتبط :
علائم و درمان انواع سرطان مغز استخوان خوش خیم در کودکان چیست
علائم و درمان و پیشگیری از سرطان آندومتر رحم چیست
علائم و نشانه ها و تشخیص سرطان واژن در زنان چیست
علائم و نشانه های سرطان دندان و دهان و لثه چیست
علائم و علت و درمان سرطان چشم در کودکان و بزرگسالان چیست
- ۹۷/۱۰/۰۸